DeSUS

Demokratična stranka upokojencev Slovenije.

ZADNJA NOVICA: KARL ERJAVEC V DOMŽALAH
18.02.2011, ljubljana
Na letni skupščini občinskega odbora stranke DeSUS se je zbralo precejšnje število članov, ki so pregledali opravljeno v letu 2010 in se dogovorili o aktivnostih v letošnjem letu. Ocenili so, da je DeSUS uspešno nastopil na lokalnih volitvah saj smo prejeli bistveno več glasov volivcev kot pred štirimi leti in posledično imamo tudi boljšo zastopanost v odborih in komisijah občinskega sveta.

KARL ERJAVEC V DOMŽALAH

Tako kot do sedaj bomo aktivno sodelovali pri organizaciji Medgeneracijskega centra, kjer bodo na enem mestu združena društva, ki delujejo na področju skrbi za starejše in medgeneracijskega sobivanja. Zato podpiramo ustanovitev zavoda, katerega naloga bo vodenje in usmerjanje dejavnosti,…
preberi več


DeSUS vabi poslance

Karl ErjavecV stranki DeSUS Karla Erjavca imajo vsak mesec višjo podporo volilcev. Zato naj bi sestavili seznam poslancev, ki so v svojih strankah nezadovoljni. Med njimi so kar trije iz Zaresa, kar bi pomenilo popoln poraz Gregorja Golobiča.

preberi več


Prehud rez v pokojnine
Poslanci Desusa, ki zakona o intervencijskih ukrepih niso podprli, so ogrozili obstoj koalicije. Odhodki državnega proračuna bodo skladno s predloženimi spremembami leta 2011 znašali 10 milijard evrov, kar je 400 milijonov evrov manj kot v sprejetem proračunu.Ljubljana – »Država je dosegla najnižjo točko v izžemanju dohodkov slovenskih državljank in državljanov,« je na včerajšnji obravnavi predlogov proračunov za leti 2011 in 2012 ugotovil Franc Jurša, ki je hkrati v imenu poslanske skupine Desusa napovedal, da proračunskih dokumentov ne bodo podprli. Glasovanje proti vladnim predlogom so napovedali tudi v SDS, SLS in SNS.

preberi več


One Response to DeSUS

 1. Miha says:

  Na obisku v Novem mestu in Metliki
  V sredo, 20. 12. 2017 je predsednik stranke, Karl Erjavec skupaj z ministrom Gorazdom Žmavcem obiskal Novo mesto in Metliko. Obiska so se udeležili tudi podpredsednik DZ Primož Hainz, poslanka Marinka Levičar, poslanec Ivan Hršak in generalni sekretar Branko Simonovič s sodelavci.

  Obisk se je pričel s srečanjem ob vznožju Gorjancev s člani Pokrajinskega odbora DeSUS za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje ter vabljenimi. Predsednik je zbrane seznanil z aktualnimi političnimi zadevami in postavljenimi prioritetami za delo v volilnem letu 2018. Zbrani so izpostavili pomembnost dobrega sodelovanja, odprtega dialoga ter aktivno vključevanje mlajših. V odprtem pogovoru so med drugim sodelovali tudi poslanci Primož Hainz, Marinka Levičar in Ivan Hršak, ki so predstavili delo v poslanskih klopeh. Ob koncu je sledilo slovesno dejanje – podelitev Priznanj stranke DeSUS za leto 2017 zaslužnim članom. Priznanja sta podelila predsednik Pokrajinskega odbora DeSUS za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje, mag. Miroslav Berger in predsednik stranke Karl Erjavec.

  Delegacija je obisk v Beli krajini nadaljevala s srečanjem s člani Občinskega odbora DeSUS Metlika v Belokrajnskem muzeju na gradu v Metliki. Pogovor je tekel o aktualnih političnih zadevah v občini in državi. Branko Matkovič je v imenu odsotnega predsednika OO DeSUS Metlika, Borisa Govednika zbrane seznanil s stanjem v Metliki in okolici ter izpostavil problematike v regiji. Predsednik Društva upokojencev Metlika, Jože Mozetič je poudaril dobro medsebojno sodelovanje društva upokojencev in stranke DeSUS. V pogovor so se poleg predsednika stranke aktivno vključili tudi župan Metlike, prisotni poslanci DeSUS in generalni sekretar stranke Branko Simonovič.

  Sledil je ogled vinske kleti KZ Metlika in spoznavanje zgodovine vinogradništva Bele krajine ter prijetno in sproščeno srečanje predsednika stranke in vabljenih s člani Društva upokojencev Metlika in Društva upokojencev Suhor v hotelu Bela krajina v Metliki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja