Volitve v državni zbor: prvi možni datum 24. april 2022, zadnji možni datum 5. junij 2022 (o datumu bo odločil predsednik države Borut Pahor)

Janez razmišlja

Janez razmišlja

Začenja se jesen 2011 in v Sloveniji smo prvič ostali brez vlade (kako čudovito anarhija) in se vsi politiki pripravljajo na volitve.  Kaj me kod državljana te nesrečne Slovenije pri tem moti bom strnil v nekaj svojih osebnih razmišljanj.

Zopet je kršena ta naša (in tudi moja) slovenska ustava in sicer to da smo pred zakonom vsi enaki.

Ni mi jasno zakaj vsi parlamentarci in ostali vladni sodelavci in delavci dobivajo plače. To je v nasprotju z prakso in pravili, ki veljajo v tej naši državi.  Celo jesen bi morali vsi državniki in vsi na vladi delati zastonj tako kot delavci do stečaja. Torej hoditi vsak dan v službo najmanj 8 ur in res delati. Na primer počistijo prebelijo razkužijo dezinficirajo svoje in skupne prostore parlamenta. Ko je to urejeno gredo v klet, kjer pobijejo vse tiste termite, katere je srečal nekdanji predsednik vlade. Ko to uredijo počistijo in pokidajo sneg še iz naše okolice da bomo lažje prišli do volišč. Za to ne smejo dobiti niti evra plačila. Kdor bo po tem imel denar naj vloži tožbe, vlogo za stečajno maso in naj počaka na nekaj procentov, tako kot moram vsi ostali državljani, ko so nam tajkuni spravili v stečaj firme za katera smo leta lahko za male denar delali.

Ob tem bo država prihranila tisti denar, ki ga namerava vzeti javnim in drugim uslužbencem. Vsaj tri mesece še bolje pa pol leta naj se takoj preneha plačevati vse prispevke in davke za vse člane vlade in parlamenta. Torej mesec ne bo sej ne bo stroškov, ne bo sranja in porabe vode in papirja, ker smo brez vlade. Ne bo službenih banketov potovanja. Predlagam tudi , da se za ta čas proda odda vse avtomobile, jahte, avione ter kolesa in druga prevozna sredstva in s tem še dodatno podpremo teden mobilnosti.

Bivši parlementarci , ministri ter vsi posvečeni ostali  naj si svoje prispevke izborijo ali s skupno tožbo ali posameznimi na sodišču tako kot moramo to početi vsi ostali odpuščeni stečajnirani  delavci v tej državi. Lahko bodo imeli v bodoče tudi kak protest pred parlamentom (še en razlog zakaj nas se s čiščenjem še posebno dobro potrudijo)  in lahko se včlanijo v sindikate. Tako kot vsi ostali.

Ne vem sicer zakaj nismo tako demokratični kot je lahko to  ta grda in pokvarjena Amerika. Zakaj celotni vladni sektor oz. celotna administracija  in vsi zaposleni ne podajo odpovedi takoj, ko se menja vlade. To pa je že razmišljanje za prihodnje.

To so čisto osebne blodnje in razmišljanja  neenakega državljana Republike Slovenije, če pa tudi vi imate kakšno svoje mnenje o naši vladi nam ga pošljite ali pa dodajte na naše strani kakšen komentar.

Državljan Janez (podatki o avtorju v uredništvu)

 

3 thoughts on “Janez razmišlja

Dodaj odgovor