Prva pomoč

Vsak lahko pomaga. Otroke učimo ustreznega ravnanja v primeru nezgode in pri zdravstvenih zapletih (pokličejo na pomoč odraslo osebo, poznajo tudi klicno številko 112 za nujno medicinsko pomoč) ter veščin prve pomoči. V šoli deluje ekipa zaposlenih za izvajanje prve pomoči, ki je dodatno usposobljena za ustrezno ukrepanje.  

V primeru hujše poškodbe šola takoj obvesti nujno medicinsko pomoč (112). Takoj ko je mogoče, obvestimo tudi starše.

V primeru, da poškodba ni hujša, otrok pa vseeno potrebuje zdravniško oskrbo, takoj obvestimo starše. Če le-ti niso dosegljivi ali ne morejo takoj prevzeti otroka, šola organizira prevoz otroka do zdravstvene ustanove in poskrbi za spremstvo otroka do prihoda staršev.

V šoli ne dajemo nobenih zdravil. Izjemoma dajemo le zdravila ob poslabšanju že znane  ali kronične bolezni (anafilaksija, sladkorna bolezen, epilepsija …), kar je s soglasjem staršev, zdravnika in šole zapisano v individualiziranem dogovoru.

V primeru, da se v šoli pojavi prva alergijska reakcija ob piku žuželke ali ob zaužitju hrane in delavec šole prepozna anafilaksijo, ogroženemu otroku lahko aplicira samoinjektor adrenalina, ki je predpisan za šolo 

Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja