LDS

Ljudska demokratska stranka

Zapisi Nisem utajila davkov Nisem utajila davkov04.03.2011 | Katarina Kresal

Predsednica stranke

»Vse moje davčne obveznosti so poravnane, zato kategorično zanikam kakršnokoli utajo davkov ter ponarejanje listin. Posebej poudarjam, da je Davčna uprava v odstopu anonimne prijave tožilstvu, v kateri je navedena tudi vrsta drugih oseb, izrecno zapisala, da ne razpolaga z dokazi, da sva bila s partnerjem aktivno vključena v pridobivanje vozil iz EU v Slovenijo, kot navaja anonimna prijaviteljica.

Ugotavljam, da za nekatere očitno velja pravilo, da je dan brez afere s Katarino Kresal izgubljen dan. Zanimivo in zgovorno ob tem pa tudi je, da se je tovrstni bombastični zapis pojavil ravno v času, ko se na novo razčiščuje trgovina z orožjem in ugotavlja prirejanje arhivskih dokumentov, in to ravno na portalu, ki se mu ti dve zgodbi ne zdita vredni pozornosti.

Kljub temu, da sem politik in s tem javna osebnost, pa imam tudi sama minimalne pravice do varovanja svoje integritete in pravico, da se me sodi po dejanjih, ki sem jih storila, ne pa po dejanjih, ki jih nisem, pa bi se nekaterih želeli, da sem jih. Dokumenti, ki so nastali na podlagi anonimne prijave, so bili spravljeni v javnost izključno z namenom, da me oblatijo in mi povzročijo resno politično škodo ter ne dokazujejo, da sem ravnala nezakonito.«

Katarina Kresal


LDS in Zares zavestno sodelujeta v nenačelni koaliciji

lds_zalar_kresal_080410

Pravosodni minister Aleš Zalar se rešuje po zasilni slepi ulici. Blef z odstopom in morebiti celo odhodom LDS iz koalicije, če vlada oziroma premier Borut Pahor ne bosta predlagala razrešitve generalne državne tožilke Barbare Brezigar, mu je spodletel.

Ostale so ministrove velike, večkrat ponovljene besede o protiustavnosti in nezakonitosti tožilkinega ravnanja. Državljani, ki niso pravni strokovnjaki, se lahko zgolj osuplo sprašujejo, kako je mogoče, da je pravosodni minister, ki je pravnik z nemalo izkušnjami, šele ‘tik pred zdajci’ ugotovil, da postopek razrešitve generalne državne tožilke zakonsko ni ustrezno urejen. In še, zakaj zdaj minister s prošnjo za nasvet poskuša gnjaviti že itak preobremenjeno ustavno sodišče, namesto da bi preprosto predlagal potrebne spremembe zakona, se na blogu Razgledi sprašuje Vojko.
preberi več


Dodaj odgovor