Naprej za uspešno delo

Naprej za uspešno delo

Osnovna navodila za uspešno delo 

Vsakodnevno gibanje in igra na svežem zraku omogočata sprostitev, ki je nujna za zdrav razvoj in opravljanje vsakodnevnih obveznosti. Vsak dan naj bi čim več časa preživeli na prostem, ob druženju z vrstniki in v gibanju.

Učenci pridejo v šolo spočiti. Spati morajo dovolj dolgo (10–12 ur) in v urejenem ritmu (spat gredo vsak dan ob isti uri), v prezračenem in zatemnjenem prostoru, primerne temperature, brez elektronskih naprav, v udobni in čisti posteljnini.

Raznolika zdrava hrana ter pijača ob ustreznem času (priporočenih je 5 obrokov na dan, v primernem časovnem razmiku, na 2–3 ure) ponujata vse sestavine za rast, razvoj in dovolj energije za delo. Obvezen obrok je zajtrk.

Za delo v šoli so ustrezna preprosta in udobna oblačila. Vrhnja oblačila morajo biti prilagojena letnemu času. V zimskih mesecih so najprimernejša topla oblačila v več plasteh, kapa, rokavice in topla obutev z debelejšim podplatom. V poletnih mesecih je poleg lahkih in zračnih oblačil obvezno pokrivalo za zaščito pred soncem. Ustrezna obleka je pogoj za aktivnosti in učenje na prostem.

Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja