Volitve v državni zbor: prvi možni datum 24. april 2022, zadnji možni datum 5. junij 2022 (o datumu bo odločil predsednik države Borut Pahor)

Nekaj šal na račun naše vlade

Nekaj šal na račun naše vlade

Takole se odzivajo politiki na politične šale:

 • PREMIER
  Po volitvah 2008 pokliče tip v pisarno Janeza Janše in vpraša: “A bi lahko govoril s premierem Janšo?”“Tajnica odgovori: “Gospod Janša ni več naš premier”“Naslednji dan isti tip spet kliče in vpraša: “A bi lahko govoril s predsednikom vlade gospodom Janezom Janšo?”“Tajnica mu spet odvrne “Gospod Janez Janša ni več predsednik vlade”.“Tretji dan isti tip spet pokliče in spet vpraša isto. “Tajnica je že malo jezna pa mu odgovori: “Ali vam nisem že nekajkrat povedala da gospod Janša ni več naš premier”.“Tip pa pravi “Ja, ja, ste mi povedali, vendar pa mi je to tako prijetno slišati.
 • Napad
 • Slovenija napade Ameriko pa vse poruši.Pa čaka, da jo bo Amerika napadla nazaj.Pa jo dolgo časa ne.“pa Drnovšek kliče Busha pa ga vpraša:”Kdaj nas mislite napast?”Pa reče Bush:”Čaki, da te najdem na zemljevidu!”
 • Sestra“Zakaj Chelsea Clinton nima nobene sestre?”
  “Ker ji je Monika vse pojedla!”
 • Nespečnost
  Kaj dela Kučan ponoči, ko ne more spat? odg: Pod postlo se sprehaja.
 • Pravi stroj
  Pride g. minister v mesarijo in naroči krvavice. Mesar postavi prašičje stegno na stroj in ven pridejo klobase.G. minister se nato pošali na mesarjev račun in reče:
  “Škoda, da vi nimate takšnega stroja, da daš na stroj klobaso, ven pa pride pujs.”Mesar ga strogo pogleda in mu odvrne zbadljivo:
  “Ne, takšnega je imel pa vaš oče!”
 • Dvanajst
  Putin:”Imam dvanajst osebnih varnostnikov, eden od njih me hoce ubiti, pa ne vem kateri!”Bush:”Jaz imam dvanajst praktikantk, od katerih ima ena AIDS, pa ne vem katera!”Janša:”Jaz imam pa dvanajst ministrov, eden od teh je dober, pa ne vem kateri!”
 • DRUŽINSKA POLITIKA
  Tine je pristopil k očetu in ga vprašal, če mu lahko razloži, kaj je to politika.
  “Seveda!” je dejal oče. “Vzemiva na primer našo družino. Jaz nosim domov denar in to bova imenovala kapitalizem. Tvoja mati troši denar, zato jo bova imenovala vlada. Oba skriva za tebe, torej si ti narod. Naša hišna pomočnica je delavski razred, tvoj mali brat, ki še leži v zibelki pa je naša bodočnost.”
  Tinetu še ni bilo čisto vse popolnoma jasno, zato je očetu rekel, da mora vse skupaj še enkrat razmisliti, da bo bolje razumel. Ponoči se je prebudil dojenček v zibelki in pričel jokati na vso moč. Tine se je prebudil in potrkal na vrata mamine spalnice. Ni se oglasila, saj je spala kot ubita. Odšel je do spalnice hišne pomočnice in v njeni postelji zagledal svojega očeta. Kljub temu, da je večkrat potrkal na sicer odprta vrata spalnice, sta bila preveč zavzeta s svojimi opravili, da bi ga slišala. Tako se je vrnil v svojo sobo in zaspal. Zjutraj ga je pri zajtrku oče vprašal:
  “Tinček, ali ti je zdaj že jasno, kaj je to politika?”
  “Ja, zdaj pa vem!” je odgovoril sin. “Kapitalizem je zajahal delavski razred, medtem ko je vlada spala. Narod je bil popolnoma ignoriran, bodočnost pa je bila polna dreka!”