SDS

Slovenska Demokratska Stranka

December 2012

 

Janez razmišlja o SDS

SDS stranka, ki ji bo uspelo inicirati in s svojimi ukrepi pomagati organizirati eno največjih stavk v Sloveniji. Tudi sam sem eden tistih izmed ubogih 160.00o slovencelnov, ki sedaj prebiram razglas o splošni stavki javnega sektorja in berem in se učim o stavkovnih pravilih in informiram in učim o vsem potrebnem.

Torej držna uprava zopet dela s polno paro razlika je le to, da se pripravlja na stavko namesto da bi se posvečala svojemu rednemu delu.

Stranka SDS je uspela pregnati vse še tiste redke tuje investitorje in tuje firme, ki so poslovale v Sloveniji. Stranki SDS je uspela da še tista redka slovenska podjetja, ki še niso preselila vseh svojih investicij in svojih obratov v druge države to lahko storijo čim prej. Če je slučajno v sloveniji še kako gradbeno podjetje, ki ima več kot pet zaposlenih bo SDS poskrbela za vas stečaj.

Z ukrepi kot so zmanjšanje plače in kraja regresa še redkim prebivalcem Slovenije, ki so to imeli se bo vsaj za 15 % zmanšla prodaja mleka in kruha (elektronike, pohištva, avtomobilov bencina pa tako že dolgo nihče ne kupuje)in s tem upam da končno propade Merkator in z njim povezana banka NLB.

Še tisto malo, kar se je v državno blagajno nateklo od davka na dohodek na prispevke in podobno se bo sedaj s temi ukrepi pipica zaprla.

Skratka po končani stavki javnega sektorja nas čaka lepa in rožnata prihodnost.

Imam pa predlog kako ves ta scenarij obrniti na glavo. Stavki naj se pridružijo tudi vsi ministri , predsedniki, sekretarji in poslanci. Ter še vsi ostali ki vodijo to politično državo v senci in pod drevesi. Kajti, če vlada ne bo delala tudi stavka ne bo potrebna.

Janez

Starejše novice (iščemo administratorja za rubrike o političnih strankah na teh straneh.

Poslanci SDS proti spremembam pokojninskega zakona
Monday, 24. 1. 2011

Predsednik parlamenta dr. Pavel Gantar je v svojem intervjuju za Delova Ozadja, 17.1.2011, ki je bil objavljen v Delu na straneh 10-11, dejal, “da je bila SDS pri pokojninski reformi nenavadno pasivna, saj je pri sprejemanju zakona precej njihovih poslancev manjkalo, nekaj pa se jih je vzdržalo.” Trditev predsednika državnega zbora ne drži, saj so poslanci SDS v razpravah o spremembah pokojninskega zakona bili aktivni in so tudi jasno poudarili, da bodo glasovali proti spremembam. Prav tako ne drži trditev dr. Gantarja, da se je nekaj poslancev vzdržalo, saj so vsi poslanci in poslanki SDS, ki so bili prisotni na sejah državnega zbora ob obravnavanju sprememb pokojninskega zakona glasovali proti spremembam. Na seji državnega zbora 14.12. 2010, ko se je glasovalo o zakonu o pokojninskem in invalidskem zavarovanju v celoti, je od 35 poslancev, ki so glasovali proti zakonu, proti glasovalo 26 poslancev SDS, 1 poslanec SDS pa je bil s seje opravičeno odsoten. Tudi na seji državnega zbora, ki je potekala po vetu državnega sveta (23.12.2010) in ko se je o zakonu o pokojninskem in invalidskem zavarovanju ponovno odločalo, je proti zakonu glasovalo 22 poslancev SDS, 5 pa jih je bilo odsotnih. Proti zakonu je po vetu državnega sveta sicer glasovalo 30 poslancev.


dr. Gorenak o političnih vplivih v zadevi Hypo


Zaradi govoric o drogah med slovenskimi politiki je SDS v parlamentarni postopek vložila predlog zakona o obveznem testiranju funkcionarjev na prepovedane droge. To je popolnoma protiustavno, opozarjajo strokovnjaki.

preberi več


VELIKA IN ČASTNA POTEZA SDS in komentar !!!

 

Opravičilo in pojasnilo bralcem spletne strani SDS
http://www.sds.si/
.
Noben sklep vlade 2004 – 2008 ni odpravljal določb o dostopnosti arhivskega gradiva
.
9. 2. 2011 smo na spletnih straneh SDS objavili pristne dokumente iz Arhiva Slovenije. Kaj pa so naslovniki v  prilogah dopisa, ki ga je poslal republiški sekretariat za mednarodno sodelovanje 2. 7. 1980, dejansko dobili v roke – po današnjem preverjanju celotnega postopka odbire gradiva pred slabim letom dni – danes z gotovostjo ne moremo trditi.

preberi več

Nezaupnica Pahorju je nezaupnica Türku

SDS pričakuje, da bo Türk za škodo, ki jo je Sloveniji povzročil, prevzel svoj delež politične odgovornosti

Objavljeno: pon, 26. 09. 2011, 09:24
Avtor: K. K.

LJUBLJANA – »Nezaupnica, ki je bila 20. septembra izglasovana vladi Boruta Pahorja, je tudi nezaupnica Vam, ki ste ideološko koalicijo brezrezervno podpirali v volilni kampanji, nato nesposobnega kandidata predlagali za predsednika vlade ter kasneje z uporabo očitnih dvojnih meril ocenjevali in podaljševali njeno slabo delo,« je danes predsedniku republike Danilo Türku v pismo zapisal vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko.

Dodaj odgovor