Egronomija stranke

Egronomija stranke

Mize in stoli so v dveh ali treh višinah.

Učenci 1.–5. razreda imajo možnost dodatne korekcije višine mize z uporabo lesenega podstavka za noge.

Otroke spodbujamo, da čim bolj samostojno in odgovorno poskrbijo za svoj delovni prostor.

 

Vsak učenec naj bi se gibal najmanj eno uro na dan. V šoli imajo učenci možnosti za gibanje pri pouku športa, interesnih dejavnosti na področju športa, v okviru ur Zdravega življenjskega sloga, športnega programa Zlati sonček, Krpan,  v podaljšanem bivanju in v okviru projekta Zdrave šole. Sedeče delo čim večkrat prekinemo z gibalnimi dejavnostmi. Spodbujamo, da so otroci gibalno dejavni tudi doma, vsak dan v popoldanskem času, med vikendi in počitnicami.

Pouk športa izvajamo v ugodnih zimskih razmerah na smučišču na Dolah pri Litiji in na sankališču pri šoli na Dolah in v Gabrovki.

Športni dnevi so obvezna dejavnost, kjer se učenci več ur strnjeno ukvarjajo z različnimi gibalnimi dejavnostmi (hoja, smučanje, plavanje, atletika …).

Spodbujamo, da se učenci udeležujejo različnih tekmovanj na področju športa (košarka, atletika, namizni tenis, nogomet …) in športnih prireditev (Litijski tek, Tek na Petelinjek …).

Letna (vsebine plavanja) in zimska (vsebine smučanja) šola v naravi ter bivanje v naravi (naravoslovje) spadajo v razširjeni program šole. Spodbujamo in priporočamo, da se teh dejavnosti udeležijo vsi učenci.

Plavalni tečaj organiziramo za učence 1. razreda (10-urni – prilagajanje na vodo) in 2. razreda (20- urni) v notranjem bazenu v Osnovni šoli Šmartno pri Litiji.

V šoli se v popoldanskem času izvaja vodena vadba za otroke, ki jih organizirajo različna športna društva (karate, ritmična gimnastika,  ameriški nogomet …) ter vadba za odrasle in delavce šole.

Učenci se lahko veščin rolanja, kolesarjenja, alpskega smučanja in teka na smučeh učijo s šolskimi rekviziti.

Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja