SNS

Slovenska nacionalna stranka

 

 • SNS za LjubljanoHelena Rupar,Maja Kodre
  Ljubljana – naše mesto!
  Naši in vaši kandidatki za članice Mestnega sveta Ljubljana: Helena Rupar in Maja Kodre.EKOLOGIJA IN VAROVANJE OKOLJAZavedati se moramo, da je Slovenija in z njo vred seveda tudi Ljubljana, pravzaprav botanični vrt Evrope, ki ga nikakor ne smemo uničiti.Ljubljana kot glavno mesto je nekakšno slovensko izložbeno okno, zato bomo velik poudarek namenili ohranjanju narave in skrbi za naše okolje. Prizadevali si bomo za čisto naravo in za ohranitev ter po možnosti povečanje zelenih površin v prestolnici, saj ne smemo dopustiti, da zaradi kapitalističnih teženj pozidajo vsak prost kvadratni meter.

  Spodbujali bomo uporabo obnovljivih virov energije, v prvi vrsti sončne energije, saj je to edini konstanten vir energije, obenem pa se zaradi izredno hitrega razvoja uporabe možnost izrabe vse bolj optimalizira, veča in postaja tudi finančno vedno bolj sprejemljiva.

  Stremeli bomo k smotrni izrabi električne energije in zmanjšanju svetlobne onesnaženosti, saj je poraba električne energije v Sloveniji ena izmed najvišjih v Evropi.

  Potrebno je zmanjšati svetlobno in hrupno onesnaženost našega mesta, prav tako pa tudi onesnaženost zraka, ki je posledica cestnega prometa pa tudi drugih dejavnikov, kot je na primer ogrevanje.

  Ljubljana, 4. novembra 2010

 • IZJAVA ZA JAVNOSTV Poslanski skupini Slovenske nacionalne stranke budno spremljamo informacije v medijih o preteklem delovanju kandidata za predsednika Vrhovnega sodišča, vrhovnega sodnika Branka Masleše.Ocenjujemo, da se ustavni sodnik Jan Zobec ne bi izpostavljal s takšnimi podatki o imenovanem kandidatu, če v njih ne bi bilo vsaj kanček resnice.Funkcijo predsednika Vrhovnega sodišča, torej najvišje pritožbene instance v Republiki Sloveniji, lahko po mnenju poslancev SNS, zaseda zgolj oseba z neomadeževano preteklostjo, izjemnimi strokovnimi sposobnostmi in najvišjimi človeškimi ter drugimi vrednotami.Glede na nevedeno, poslanci SNS ne nameravamo in ne bomo podprli Branka Masleša za predsednika Vrhovnega sodišča.Zmago Jelinčič Plemeniti mr.ph.Vodja Poslanske skupine SNS
 • Ljubljana, 9. junij 2010JAVNI POZIV PREDSEDNIKU VLADE REPUBLIKE SLOVENIJEDa Italija samovoljno, kljub nasprotovanju Republike Slovenije, nemoteno nadaljuje s postopki za izgradnjo plinskega terminala v Žavljah, je na nedavnem srečanju v Trstu potrdila tudi italijanska ministrica za okolje, zaščito prostora in morja, Stefania Prestigiacomo, kjer je seznanila slovenskega ministra za okolje Roka Žarnića, da je Italija zaključila postopke preverjanja okoljske ustreznosti izgradnje plinskega terminala. K temu je še dodala, da namerava Italija, poleg plinskega terminala, zgraditi tudi elektrarno, kar pomeni, da Italija nadaljuje z realizacijo načrtovane gradnje plinskega terminala.Italija je torej postavila Slovenijo pred dejstvo! Še več, naslednji projekt Italije je izgradnja drugega plinskega terminala na sredi Tržaškega zaliva! Italija ne upošteva nobenega izmed evropskih predpisov in mnenj vrhunskih strokovnih institucij, ki so nedvoumno ugotovili, da bi gradnja terminalov okoljsko, varnostno in prometno ogrožala Slovenijo.V Poslanski skupini Slovenske nacionalne stranke ostro nasprotujemo izgradnji plinskih terminalov v Tržaškem zalivu in na slovenski obali. Za gradnjo plinskega terminala so se Italijani odločili brez posvetovanja z našo državo, čeprav bi prav Republiki Sloveniji le-ta povzročil ogromno gospodarsko in ekološko škodo. Nedvomno pa bi morebitna izgradnja pomenila tudi potencialno grožnjo oziroma cilj za teroristične napade.Vse kar Vlada Republike Slovenije spravi iz sebe je nekaj prijaznih diplomatskih not, s katerimi naj bi “protestirala” pri italijanski vladi. Več kot očitno pa je tudi, da naša vlada do sedaj še ni dojela, da diplomatske note ne bodo ustavile pohlepnih kapitalskih načrtov Italije za izgradnjo terminala.Z juga nas okupirajo Hrvati, z zahoda Italijani, tudi o Avstrijcih in Madžarih bi lahko kaj dodali, zato Vlado Republike Slovenije pozivamo, naj končno enkrat v celotni slovenski zgodovini zavzame pokončno držo in izrazi jasno stališče ter sprejme ustrezne ukrepe, izkoristi vse možnosti, ki jih imamo, kot članica Evropske unije ter odločno protestira pri pristojnih institucijah EU in za vsako ceno prepreči izgradnjo plinskih terminalov v neposredni bližini Republike Slovenije!

  Od Vlade Republike Slovenije zahtevamo, da sproži postopke proti Italiji zaradi nespoštovanja veljavnih predpisov in ker Republike Slovenije ne obravnava kot enakovredne članice EU!

  Zmago Jelinčič Plemeniti, mr.ph.

  Vodja Poslanske skupine SNS

Dodaj odgovor